Socijalna samoposluga

Socijalna samoposluga Grada Sinja djeluje od studenoga 2015. god. Osnivač je Grad Sinj, provodi je Gradsko društvo Crvenog križa Sinj u svojim prostorijama, a partner na provedbi je Udruga Srma.

Pravo na korištenje socijalne samoposluge imaju radno nesposobni samci u evidenciji Centra za socijalnu skrb Sinj i obitelji s četvero i više djece, te jednokratno i povremeno obitelji koje su se zbog nepredviđenih i nenadanih okolnosti našle u socijalno ugroženoj situaciji zbog bolesti, smrti, gubitka posla i sličnog. Korisnici su s područja Grada Sinja i dolaze na izravni poziv Crvenog križa Sinj, a na preporuku Grada Sinja, Crvenog križa Sinj, Udruge Srma i drugih nadležnih ustanova i udruga.

U 3 godine rada podijeljeno je preko 1.200 socijalnih košarica ukupne vrijednosti preko 220.000,00 kn.

Mjesečno se u prosjeku podijeli 40-tak socijalnih košarica pojedinačne vrijednosti od 150,00 do 400,00 kuna, odnosno prosječne ukupne vrijednosti oko 7.300,00 kuna po mjesecu podjele. Dio sredstava za rad osiguran je iz proračuna Grada Sinja (20.000,00 kn iz proračuna za 2018.g.), iz donacija Gradskog društva Crvenog križa Sinj, te donacijama građana kroz humanitarne akcije prikupljanja hrane i higijenskih artikala koje organizira Udruga Srma u suradnji s ostalim lokalnim dionicima (provedeno 30-tak akcija), kao i kroz humanitarne akcije drugih organizatora (”72 sata”, osnovne i srednje škole i ostali).

Uplate za Socijalnu samoposlugu Grada Sinja vrše se na zasebni račun Gradskog društva Crvenog križa Sinj:
IBAN: HR2223600001501708869

Novosti pratite na Facebook stranici Socijalna samoposluga Grada Sinja.

Zahvaljujemo svim građanima i pravnim osobama na donacijama. Pozivamo građane i gospodarske subjekte da svojim prilozima omoguće bolji život naših socijalno najugroženijih sugrađana.

Pridružite nam se u ovoj humanitarnoj aktivnosti za socijalnu pravdu za sve!