Vijesti

05.12. Međunarodni dan volontera
Vijesti

05.12. Međunarodni dan volontera

Međunarodni dan volontera proglasila je opća skupština Ujedinjenih naroda 17. prosinca 1985. godine. Od tada se Međunarodni dan volontera svake godine obilježava 5. prosinca s ciljem jačanja vidljivosti rada volontera i svih njihovih aktivnosti, kako na lokalnoj, tako i nacionalnoj i međunarodnoj razini. Obilježavanjem toga podsjećamo kako svaki novi dan donosi priliku da kroz volontiranje pokrenemo promjene u zajednici u kojoj živimo.

Tim povodom uputili smo prigodnu čestitku:

Iz našeg GD CK Sinj zahvaljujemo svima vama koji svojim znanjem, suosjećanjem, dobrotom, idejama i volonterskim aktivnostima pridonosite poboljšanju kvalitete života na području Cetinskog kraja i šire. Sve što činite, jednom je riječju neprocjenjivo!

Na prvom mjestu ističemo dragovoljne darivatelje krvi, ljude koji spašavaju živote svojom dragocjenom tekućinom. To je najviši čin humanosti i volonterizma.

Želimo zahvaliti na vašem radu za opće dobro oko Socijalne samoposluge, radu čija se vrijednost ne mjeri i ne može mjeriti novcem nego osmjehom na licima djece i starijih, naših sugrađana kojima ste nesebično pomogli u trenucima kad im je pomoć bila najpotrebnija.

Velik je broj onih koji doniraju potrebite kako u hrani, odjeći i opremi za nemoćne i bolesne. Hvala i velikom broju naših volontera iz Interventnog tima koji osposobljavaju nove generacije mladih i pomažu u kriznim situacijama, sjetimo se samo niza akcija na Banovini. Nisu nas mimoišle, na žalost ni poplave ni požari a naši volonteri su uvijek spremni pomoći.
Hvala vam što pripadate grupi predanih ljudi koji mijenjaju svijet nabolje.

Drage volonterke i volonteri,
Sretan vam Međunarodni dan volontera!

Vaše Gradsko društvo Crvenog križa Sinj