Vijesti

25. listopada: Dan dobrovoljnih darivatelja krvi
Vijesti

25. listopada: Dan dobrovoljnih darivatelja krvi

Kao i svake godine, u organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Sinj, na prikladan i svečan način, obilježava se Dan dobrovoljnih  darivatelja krvi RH koji se slavi 25. listopada.

Uzimajući u obzir cjelokupnu situaciju i mjere sprečavanja pojave i širenja korona virusa, nismo u mogućnosti održati svečanu sjednicu i dodjelu priznanja za nagrađene darivatelje krvi, već smo primorani iste zahvalnice i priznanja poslati poštom.

Ovim putem svim darivateljima krvi želimo čestitati njihov dan što i u ovim vremenima pandemije i dalje pokazuju svoju veliku plemenitost i humanost, kroz trud da se svim ljudima Republike Hrvatske osigura u svakom trenutku toliko važna krvi i krvni pripravci.

Veliko hvala svim predsjednicima naših klubova dobrovoljnih  darivatelja krvi koji svojim zalaganjem pridonose uspješnosti akcijama darivanja krvi.

Gradsko društvo Crvenog križa Sinj, povodom Dana dobrovoljnih davatelja krvi, istaknulo je 135 osoba koje su dobile priznanje. Svakako moramo napomenuti da imamo čak 7 osoba koji su dali krv po 50 puta, kao i da imamo još jednog ljubilarca sa 75 darivanja krvi. To su Ivan Elek, Jozo Masle, Branimir Matić, Neno Roguljić, Ivica Vugdelija, Velimir Ževrnja, Ante Šarić i jubilarac Zdravko Tijanić.

Naše društvo do sada je organiziralo i provelo s transfuzijskom službom SDŽ 22 akcije dobrovoljnog darivanja krvi, a  do kraja godine očekuje nas još šest akcija – dvije  u studenom i četiri u prosincu.

Do sada smo prikupili 1554 doze dragocijene tekućine te se nadamo, unatoč cjelokupnoj situaciji vezano za koronavirus, da ćemo zabilježiti  dobar rezultat i ove godine.

‘Dragi darivatelji krvi i Vi koji će te to postati ovim vam putem želimo zahvaliti na iskazanoj ljubavi i humanosti, kao i na svemu što činite kako bi se izgradila i podigla svijest ljudi o kulturi kontinuiranog darivanja krvi. Cijenimo Vašu plemenitost i od srca Vam čestitamo 25. listopada – Dan dobrovoljnih darivatelja krvi’, ističu iz GD Crvenog križa Sinj.