Vijesti

U susret Međunarodnom danu volontera
Vijesti

U susret Međunarodnom danu volontera

Gradsko društvo Crvenog križa Sinj uputilo je javnu zahvalu svim volonterima uoči 5. prosinca – Međunarodnog dana volontera.

Međunarodni dan volontera proglasila je opća skupština Ujedinjenih naroda 17. prosinca 1985. godine. Od tada se svake godine 5. prosinca obilježava Međunarodni dan dobrovoljnog rada za ekonomski i društveni napredak, odnosno Međunarodni dan volontera, kako bi se aktivnosti volontera i njihov dobrovoljni rad učinili vidljivima na lokalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini.

‘Naše Gradsko društvo CK Sinj želi istaknuti u prvom redu dobrovoljne darivatelje krvi, osobe koje neizmjerno daruju i spašavaju živote, volonere članove Interventnog tima koj su u šest navrata boravili na potresom pogođenom prostor Banovine, nesebično pomažući ljudima koji su ostali bez svojih domova.Važno je istaknuti i zahvalu cijelom građanstvu cetinskog kraja, bez iznimke, koji su donirali ogromne količine hrane i odjeće za spomenute, kao i stotine volontera koji su se odazvali pozivu i danima pomagali u Gradskom društvu na sortiranju opreme i drugim aktivnostrima. Vjerujemo da je svima poznata i volonterska organizacija Socijalne samoposluge, kojom se vrlo uhodanim načinima godinama pomaže socijalno ugroženim osobama i obiteljima’, ističu iz Gradskog društva Crvenog križa Sinj’.

Iz sinjskog Crvenog križa ističu i da je volontiranje uzajamni proces davanja i primanja, kojim se izgrađuje samopoštovanje, razumijevanje za društvene probleme koii se u ovo pandemijsko vrijeme jako ističu, ali i postiže suosjećanje s drugima.

‘Volenteri su ti koji utječu na društvene promjene, stvaraju nova poznanstva i uče nas vještinama moralnog i etičkog življenja. Koristimo prigodu javno se zahvaliti svim volonerima na odgovornosti i brizi za potrebite’, ističu iz sinjskog Crvenog križa’.