Vijesti

Uspješna godina Gradskog društva Crvenog križa Vrlika
Vijesti

Uspješna godina Gradskog društva Crvenog križa Vrlika

Na području Cetinske krajine pored Gradskog društva Crvenog križa Sinj, djeluje i Gradsko društvo Crvenog križa Vrlika.

Gostujući u programu Hit radija, ravnateljica Zdravka Plazonić najavila je kako će prva ovogodišnja akcija dragovoljnog darivanja krvi biti u vrličkom Domu kulture u petak, 25. siječnja u vremenu od 8,30 do 12,30 sati.

Osvrćući se na 2018. godinu, Plazonić kaže kako im je prošla godina bila uspješna u mnogim segmentima rada.

‘Prošle godine u našim akcijama prikupili smo 35 doza krvi. Kao i proteklih godina sudjelovali smo u humanitarnom radu u pomoći našim potrebitim Vrličanima, zajedno s Ministarstvom obitelji i demografije, Županijom Splitsko-dalmatinskom i Gradom Vrlikom. Organizirali smo i besplatne akcije mjerenja tlaka i šećera u krvi. Također organiziramo prigodna događanja, radionice, edukacije, a pružamo i pomoć u kući starijima i nemoćnima, od pranja, čišćenja do spremanja hrane’, kazala je Plazonić.

Drugu godinu za redom Gradsko društvo Crvenog križa Vrlika, zajedno s drugim društvima i Crvenim križem Hrvatske, sudjeluje u provedbi Europskog fonda za najpotrebitije (FEAD).

‘Drago nam je da smo u ovom projektu jer je to još jedna dodatna mogućnost u kojoj pomažemo naše Vrličane. Trenutno ih je 83 koji po predviđenom kriteriju primaju socijalne pakete. Cilj projekta je podjelom paketa hrane i higijenskih potrepština pomoći siromašnim osobama ili osobama u riziku od siromaštva’, istaknula je Zdravka Plazonić.

Plazonić se ovim putem zahvalila svima koji su pružili potporu ističući kako i u 2019. godini nastavljaju s aktivnostima koje su provodili u prošloj godini, kao i na poboljšanju ukupnog rada Gradskog društva Crvenog križa Vrlika.